ALFA LOGO

+ -   Tarih: 29.08.2015

Alfa Ailesi

ALFA’da Öğrenci olmak

Alfa’da öğrenci olmak bir ailenin fertlerinden biri olmak gibidir. Öğretmenleri, velileri, öğrenci ve mezunları ile Alfa aslında kocaman bir ailedir.

Peki Alfa Ailesi’nde olmak nasıl bir şey?

Eğer Alfa Ailesi‘nde olmak istiyorsanız;

• Alfa Ailesi içinde hüzünler de mutluluklar da bir arada yaşanır. Alfa Ailesi’nde tek kalamazsınız..
  • Alfa Ailesi’nde sizlerin abisi, ablası, annesi, babası gibi olacak birçok kişi olduğunu iyi bilmelisiniz..
  • Alfa Ailesi‘nde küslüklere, kırgınlıklara yer olmadığını bilmelisiniz..
  • Alfa Ailesi‘nde her ailede olduğu gibi tartışmalar ve kötü gibi görünen günler de elbette ki olacaktır, fakat bunun hem ailemizi hem de sizi güçlendiren önemli ve değerli etmenlerden biri olduğunu unutmamalısınız..
  • Alfa Ailesi‘nde iletişim yüksek önemdedir. Mezunu, yeni aile bireyi ve öğretmeni hep iletişim içindedir..
  • Alfa Ailesi‘nde derslerin yanında değerlere, saygıya, düzene, iyi bir birey olmaya özen gösterilir..
  • Alfa Ailesi‘nde telefon kullanımına izin verilmez..
  • Alfa Ailesi‘nde Çağlar Hoca ile yaşamaya alışacaksınız.. 🙂
  • Alfa Ailesi‘nin iyi günde de kötü günde de yanınızda olacağını asla unutmayacaksınız..

bahce

ALFA’da Cezalar

Alfa’da cezalar da bir başkadır. Alfa’da özgürlük birincil unsurdur: Öğrenciler ödevlerini yapmak zorunda değildir; kurallara uymak zorunda da değildir; ama tabii ki cezalarını göze alacaklarsa:

• Ödevini, modülünü veya herhangi bir sorumluluğunu yerine getirmeyen öğrencilerimiz akşam saat 22:00’a kadar misafirimiz olup sorumluluklarını kat ve kat yerine getirirler.
  • Alfa’da kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan, derse geç kalan, arkadaşı ile tartışan ve bunun gibi bir çok durumda öğrencilerimiz Sosyal Sorumluluk Cezaları alırlar. Bu cezayı alan öğrencilerimizi, kantin düzenine yardım etme, kütüphane düzenleme, kütüphane raf temizliği, bahçe ve çevre düzeni, okulumuzun tamirat işlerinde ustalarımıza yardım gibi sizleri bir çok görev bekler.

Kurallarımız:

• Öğrencilerimizin sabah 08.30’da ders başlangıç saatinden, akşam 16.30’da ders bitiş saatine kadar okuldan ayrılmaları yasaktır.

• Cep telefonları ders zili çalmadan önce tüm sınıflarımızın önünde bulunan dolaplara yerleştirilmekte ve öğrencilerimize telefonları gün sonunda teslim edilmektedir. Cep telefonu kuralına uymayan öğrencinin telefonuna 15 gün süre ile el konulmakta ve velisine bilgi verilmektedir.

• Öğrencilerimiz okul kampüsü içinde veya dışında sigara içemezler. Üzerlerinde sigara ve çakmak bulundurmaları da yasaktır. Aksi takdirde velilerine bilgi verilir.

• Tüm öğrencilerimiz okulumuzun belirlemiş olduğu üniformaları giymek zorundadır. Yalnızca Cumartesi günleri serbest kıyafet uygulaması mevcuttur.

• Disiplin kurallarımız gereği oje, makyaj, saç boyası, takı ve kılık kıyafet gibi kontroller okulumuzun Cumartesi dahil her günü yapılmaktadır ve bu kurallarda asla taviz verilmez.

• Zaruri durumlar (ölüm, sağlık problemi, aileyi ilgilendiren olağanüstü durum vb gibi) dışında öğrencilerimizin devamsızlığına izin verilmez. Bu sebepler olmadığı sürece öğrencimizin velisi de gelse öğrencimiz teslim edilmez.

• Öğrencilerimiz yukarıda belirttiğimiz zaruri durumlar dışında derse geç kalma ve dersten erken ayrılma gibi bir davranışta bulunamazlar.

• Öğrencilerimiz okulumuzun eşyalarına zarar veremezler. Aksi takdirde zarar öğrencimizden talep edilir.

• Yemek mola saatinde öğrencilerimiz dışarıda yemek için okul dışına çıkamaz ve dışardan sipariş veremezler. Okulumuzun hem yemekhanesi, hem kantini mevcuttur, hem de öğrencilerimiz yiyeceklerini yanlarında getirmeleri imkânına da sahiptirler.

• Haftalık modül takibimizde öğrencilerimize 10 üzerinden puanlama sistemi oluşturulmuştur. Tüm branşlarda modül puan ortalamasının 10 üzerinden 7’nin altına düşmemesi esastır. İstisnai durumlar dışında sürekli olarak modülün çözülmemesi veya sürekli olarak 7’nin altında kalması gibi durumlarda veli ile görüşerek kayıt silinmektedir.

ALFA’da Veli Olmak

Alfa’da veli olmak aynı öğrencilerimiz gibi bizim için aile bireyi olmakla aynı anlamı taşımaktadır. Bizlerin ortak noktası olan öğrencilerimizin gerek akademik gerekse bireysel başarıları okul aile işbirliği içinde devam ettirmek büyük önem taşır. Okulumuzda düzenlenen veli toplantıları dışında çay sohbetleri gibi etkinlikler ile aile bağlarımızı güçlendiriyor, çocuklarımız için en doğruyu bulmak için fikir alışverişinde bulunuyoruz.