ALFA LOGO

+ -   Tarih: 04.09.2016

Alfa’da Spor

Alfa’da öğrenciler, kendi ilgi alanlarına yönelmeden önce ilgilendikleri sportif branşın beceri testinden geçerler ve değerlendirme sonucu ile ilgili branşlara yönlendirmeler yapılır.

Sportif çalışmalar kulüp etkinlikleri olarak hem okul içi hem okul dışı saatlerde, takım antrenmanı çalışmaları ise sadece okul dışı saatlerde gerçekleştirilir.

Sportif branş sayısı çift hanelere ulaşan Alfa’lılar, hem ulusal hem de bölgesel yarışmalara katılarak birçok madalya kazanmakta, hem de kurumumuza kupalar kazandırmaktalar. Lise öğrencilerimizin yarısı lisanslı sporcu olmakla birlikte ortaokul öğrencilerimizin dörtte üçü lisanslı sporcu olarak kurumumuzu çeşitli branşlarda gururla temsil etmekteler.

Alfa Grup Eğitim Kurumlarında öğrencilerimiz akademik başarılarının yanı sıra bunun en büyük destekleyicisi olan sporu da bir yaşam biçimi haline getirmişlerdir. Öne çıkan branşlarımız ise şunlardır: Okçuluk, futbol, oryantiring, basketbol, masa tenisi, kick-boks, eksrim, yüzme..

madalya

basketbol