ALFA LOGO

+ -   Tarih: 27.08.2015

Görsel Sanatlar

Öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersi ve Görsel Sanatlar Kulübündeki etkinliklerinin yanı sıra sürekli açık olan Sanat atölyesinde de yaratıcılıklarını deneyimleyebilmekte, duygu ve düşüncelerini gönüllerince ifade edebilmektedirler.

Geziler

Alfa’da gezi ve etkinlikler alışıla gelmişin dışında monoton olmuş klasikleşmiş yapılardan çok farklıdır. Alfa’da etkinlikler öğrenci ve öğretmenlerimizin ortak istekleri ile belirlenir ve bu hazırlıklarda öğrencilerimiz büyük rol oynar. Gezi planları, gezi hazırlıkları gibi birçok konuda sorumluluk alan öğrencilerimiz bu gezileri öğretmenlerinin desteği ile gerçekleştirir.

gezi2

Siz Hiç ALFAlıları müzede gördünüz mü?

Müzeden çıkan öğrencilerin ter içinde kaldığına hiç şahit oldunuz mu? Eğer o müzeden çıkan öğrenciler ‘ALFA’lı ise, evet olabilir. Alfa’da müze gezileri öğrencilerin müzeden maksimum verimle ve bilgi ile ayrılmasını amaçlar. Gezilerimiz öncesi müze ziyaretinde bulunan öğretmen ve öğrenci grubumuz önemli ve öğrenilmesi gereken alanları tespit ederek öğrencilerimize sorular hazırlamaktadır. Gruplara ayrılmış müze gezicileri ise kendilerine verilen sürede maksimum puanı almak için, arkadaşları ile kuvvetli bir iletişim sağlayarak, müze içinde okunmadık tek bir kelime, basılmadık tek bir nokta bırakmazlar. İşte bir müze çıkışı yorgun, terli fakat çok mutlu bir grup görürseniz onlar Alfa’nın umutlarıdır.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Tamamen öğrenci odaklı Sosyal Sorumluluk Projeleri çalışmamızda toplumumuzun unutulan değerleri ve olaylarını, öğrencilerimizin belki de hiç bilmedikleri ortam ve durumları öğrenmeleri ve bunları anne babaları ile başlayarak tüm topluma yeniden anlatmalarını amaçlıyoruz. Kardeş okulumuz Ziçev ile her hafta yapılan çalışmalarımız ve Altınokta Körler Derneği ile ortak çalışmamız olan Sarı Çizgileri Tanıyalım projeleri bu projelerden sadece bir kaçı..

sosyal

Kamp Programlarımız

Öğrencilerimizin ve hatta öğretmenlerimizin yıl içerisinde sabırsızlık ile beklediği yaz ve kış kamplarımız Alfa’nın eğitim ve eğlenceyi bir arada sunduğu en önemli etkinliklerinden. Bir veya iki hafta olarak düzenlenen bu kamplarımızda, fen deneyleri, matematik oyunları, eğlenerek İngilizce öğrenme gibi programlar yer alıyor. Havuzun içerisinde kaldırma kuvvetini deneyerek öğrendiğimiz deneyler, sahilde oluşturduğumuz alanlar ile oynadığımız matematik oyunları, yabancı öğretmenlerimiz ile gerçekleşen dil sınıfları ve turnuvalarla dolu bu kamplarımızda mutlaka yerinizi almalısınız.

Mesleki Seminerlerimiz

Öğrencilerimizin kararlılıkla hedefler edinmesi ve bu doğrultuda yapacağı çalışmalar hayatlarının belki de en önemli süreçleridir. Bu sürecin başlangıcı olan doğru hedef belirleme konusunda Mesleki Seminerlerimiz büyük önem taşır. Her hafta okulumuzda ağırladığımız farklı meslek gruplarından kişilerin anlatıları sayesinde öğrencilerimizin meslekleri daha iyi öğrenmesini amaçlıyoruz. Konuklarımız kariyerlerini oluşturmaktaki süreçleri, eğitim hayatlarını, iş hayatlarını ve günlük tempolarını öğrencilerimize anlatırlar, bu sayede onlara dimağlarındaki ufukları yavaş yavaş biçimlendirmekte yardımcı olmuş olurlar.

seminer