AO icon

Alfa’da Etkinlikler

Alfalılar Hayatın Her Alanında Etkin Olur

Görsel Sanatlar

Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri, duygu ve düşüncelerini özgürce sanat aracılığıyla ifade edebilmeleri için okulumuzun sanat atölyesini daima açık tutuyoruz. Aynı zamanda görsel sanatlar dersi ve güzel sanatlar kulübümüzle birçok etkinlik düzenliyoruz. Atölyelerimiz dışında okul koridorlarımızda öğrencilerimizin istedikleri an resim yapabilmeleri için boş tuvaller bulunduruyoruz. Düzenlediğimiz sanatsal gezilerle öğrencilerimizin görsel dağarcığını zenginleştiriyoruz. Gezilerimizi alışılagelmiş rutin kalıpların dışına çıkarıyor, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ortak istekleri doğrultusunda gezi planları oluşturuyoruz. Bu hazırlıklarda öğrencilerimiz büyük rol oynayarak birçok sorumluluğu üzerine alıyor ve öğretmenlerimizin desteği ile gezi organizasyonları gerçekleşiyor.

Müze Kaşifleri

Müze ziyaretlerimizi maksimum verim ve bilgi akışı elde edebileceğimiz eğlenceli bir oyun olarak kurguluyoruz. Gezilerimizden önce öğretmen ve öğrenci grubumuz müze ziyaretinde bulunuyor. Bu ziyaretlerinde önemli ve öğrenilmesi gereken alanları tespit ederek müze gezisine katılacak öğrencilerimiz için sorular hazırlıyor. Müze gezisine katılan öğrencilerimizi iki gruba ayırıyoruz ve onlara belirli bir süre içinde verdiğimiz soruların cevaplarını bulmalarını istiyoruz. Bu sayede hem müze içinde gezilmemiş alan, okunmamış yazı bırakmıyor hem de arkadaşları ile iletişim halinde olmalarını sağlayarak grup çalışmasına teşvik ediyoruz.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Sosyal Sorumluluk Projeleri çalışmalarımızı tamamen öğrenci odaklı gerçekleştiriyoruz. Toplumumuzun unutulan değerlerini, olaylarını, öğrencilerimizin belki de hiç bilmedikleri ortam ve durumları öğrenmelerini istiyor, bunları anne babaları ile başlayarak tüm topluma yeniden anlatmalarını amaçlıyoruz.

Kardeş okulumuz Ziçev ile her hafta düzenli olarak yaptığımız çalışmalar ve Altınokta Körler Derneği ile ortak çalışmamız olan Sarı Çizgileri Tanıyalım örnek projelerimiz arasında yer alıyor.

Eğlenerek Öğrendiğimiz Kamp Programlarımız

Öğrencilerimizin hatta öğretmenlerimizin de yıl içinde sabırsızlıkla beklediği yaz-kış kamplarımızda eğitim ve eğlenceyi bir arada sunuyoruz. Bir veya iki hafta olarak programladığımız bu kamplarda fen deneyleri, matematik oyunları, eğlenerek İngilizce öğrenme gibi aktivitelere yer veriyoruz. Havuzun içerisinde kaldırma kuvvetini deneyerek öğrendiğimiz deneyler, sahilde oluşturduğumuz alanlarla oynadığımız matematik oyunları, yabancı öğretmenlerimiz ile gerçekleşen dil sınıfları ve turnuvalarla dolu bu kamplarımızda Alfalı olmanın ayrıcalığını hissettiriyoruz.