AO icon
AL icon

ORTAOKUL - Alfa Akademi Koleji

Başarımızı Ortaya Koyuyoruz

Ortaokul çağının çocuklarımızın gelişimi için büyük öneme sahip olduğunu biliyoruz. 10-14 yaş arasını temsil eden bu dönemde öğrencilerimizin kas gelişimleri, fiziki değişimleri, bilişsel gelişim özellikleri ve psiko-sosyal gelişimlerinde değişimler başlıyor. Başlayan bu süreç ile birlikte çocuklar kendini tanımaya ve keşfetmeye yöneliyor. Onlar daha kendi “şaşkınlıklarını” atamamışken anne-babalar da çocuklarını tanımakta ve yaşadıkları değişimi anlamlandırmakta zorluk yaşıyor. Karmaşanın yaşandığı bu süreç çocuklarımızın akademik gelişimine de ket vuruyor. Bu süreci doğru ve verimli kullanmanın en güzel yolu “doğru okul” ile buluşmaktan geçiyor.

Akademik içeriğin arttığı ortaokul yıllarında; öğrencilerimizi yakından tanıyıp, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda destekleyerek öğrenmekten zevk alan çocuklar yetiştiriyoruz. Ortaokul öğrencilerimizin verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak için MEB müfredatını, zenginleştirmiş Alfa müfredatı ile birleştiriyor, ezberden uzak deneyimleyerek öğrenme modelini benimsiyoruz.

Teknolojinin getirdiği kolaylıklar sayesinde öğrenciler bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyor ancak bilgiyi kullanma, yorumlama ve kafa yorma süreçlerini erteliyor. Geleceğin Alfalarını yetiştirirken öğrenci merkezli öğrenim sürecimizde “sevgi ve güven” kavramlarını ön plana alıyor, bu iki ilkemizle öğrenmeyi öğretiyoruz. Sonuç olarak merak eden, planlayan, düşünen ve yorumlayabilen gençler yetiştiriyoruz.

Sınıflarımızdaki akıllı tahtalarımız ile görsel ve işitsel öğrenmeyi destekliyor ve bilginin kalıcı olmasını sağlıyoruz. TÜBİTAK proje hazırlıkları STEM ve her yıl düzenli olarak yaptığımız “ALFA BİLİM” hazırlıkları ile öğrencilerimizin uygulama yönlerini geliştiriyoruz.

Akademik başarıya verdiğimiz önemle anıldığımızı bilmenin mutluluğunu yaşıyor ve öğrencilerimizi sosyal sorumluluk projeleri, spor faaliyetleri ve sanat etkinlikleriyle zenginleştiriyoruz.

Başarı odaklı kurumumuzu 3 ayrı okul gibi 3 farklı hedef programı ile yürütülüyoruz.

* 5. sınıflar İngilizce hazırlık sürecini temsil ediyor ve bu sınıflara Yabancı Diller Hazırlık Sınıfı olarak güçlü bir İngilizce alt yapısı sağlıyoruz.

* 6-7. sınıflarımız için deneyimleyerek öğrenme ile bilimsel öğrenmenin temellerini atıyoruz. Eğlenceli bilim, oyunlarla matematik, okuma ve yazma ile öğrenmeyi sevdiriyoruz. 7. sınıfın ikinci döneminden itibaren 8. sınıfta girilecek olan sınavın hazırlık sürecine geçiyoruz.

* 8. sınıflarımız için uyguladığımız yoğun akademik programımızla öğrencilerimizi okul dışında ek derse ihtiyaç duymadan sınavlara hazırlıyoruz. Kamplarımız, masa başı çalışmalarımız, her hafta yaptığımız deneme sınavlarımız ve sınavlarımızın sonuçlarına göre verdiğimiz etütlerle öğrenme sürecimizi pekiştiriyoruz. Bu çalışmalar neticesinde öğrencilerimiz üstün ve güçlü başarılar elde ediyor.

Tüm çalışmalarımızı kurum psikoloğumuz ve rehberlik servisimizle birlikte yürüyoruz. Aynı zamanda okulumuzda İngilizce Fen, İngilizce Matematik dersleri veriyor, İngilizce drama ve İngilizce sunumlarımızla yabancı dil eğitimimizi güçlendiriyoruz. Öğrencilerimizin her birine özenle yaklaşıyor ve İngilizce derslerimizi kur sistemi ile veriyoruz.