AO icon
AL icon

Proje Koordinatörlüğü

Sınırsız Düşünce, Sınırında Özgürlük

Geleceğin dünyasının bilimle şekilleneceğinin ve önemli gelişmelerin yaşanacağını bugünden görebiliyoruz. 2013 yılında okulumuzu kurarken bilim konusunda bugünün hissedilen heyecanları duyuyor, gelecekte iz bırakmak istiyorduk. İşte bu motivasyonla önümüzdeki her yıl için ayrı ayrı hedefler koyduk. Gelecek hayallerimizi temsil eden hedeflerimizi bir bir tam zamanında gerçeğe dönüştürdük. 2018-2019 eğitim yılına Bilim Yılı adını vermiştik. Bu yıl içinde ulusal ve uluslar arası derecelerle hedeflerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşadık.

Açık fikirli ve bilimsel düşünceye inan bireyler yetiştirmek için Proje Koordinatörlüğümüzü hayata geçirdik. Proje Koordinatörlüğümüz için bilimle ve başarılarla dolu bir yıl oldu. Ülkemizi dünyanın çeşitli ülkelerinde gururla temsil ettik. Elde ettiğimiz bilimsel başarılar öğrencilerimizin dünya insanı olma yolunda attığı önemli adımlar arasında yer aldı. Geleceğin bilim insanları arasında yer alacağına inandığımız öğrencilerimizin başarılar kazanmaya devam edeceğini biliyor, doğru öğretim modellerini kullandığımızı bir kez daha kanıtlıyoruz.

Akademik Mükemmellikte Değerlerimiz ve Anlayışımız

Kişiye Özgü Eğitim ve Öğretim Metotları Alan

Sosyal ve Duygusal Gelişimini Artıran

Eleştirel Düşünme İle Öğrenen

Ülkemiz ve Toplumumuz İçin Sosyal Sorumluluk Projelerine Katkı Sağlayan

Saygı Çerçevesinde Eleştirme ve İfade Özgürlüğüne Sahip

Evrensel Ahlaki Değerlere Bağlı

Dinlere, Irklara, Dillere ve Düşüncelere Saygılı

Dünya Vatandaşı

Problem Çözücü

Risk Alan

İyi Bir İletişimci

Merak Eden

Prensipli

Araştıran

Etrafını Gözlemleyen

Takım Çalışmasını Benimseyen

ULUSLARARASI MILSET-ESA 2018 BİLİM FUARINDA DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Öğrencilerimiz Güney Kore’deki Daejeon Şehrinde Yapılan Uluslararası MILSET-ESA 2018 Bilim Fuarında Dünya Birinciliği İle Outstanding Engineering Research Ödülünü Aldılar.

Öğrencilerimizin bilim öğrenmelerini ve sevmelerini, yaşadığı dünyaya ve canlılara faydalı olabilmelerini, öğrendikleri bilimle uluslararası alanda yaşıtlarıyla rekabet edebilmelerini amaçlıyoruz.

1. OLAN GÜNEY KORE KAIST ÜNİVERSİTESİ YARDIMIYLA YAPILAN DEĞERLENDİRMEDE SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA OUTSTANDİNG ENGİNEERİNG RESEARCH ÖDÜLÜ

Öğrencilerimiz, Inovasyon Alanında Dünya 6. Olan Güney Kore KAIST Üniversitesi Yardımıyla Yapılan Değerlendirmede Sağlık Bilimleri Alanında Outstanding Engineering Research (Sıradışı Mühendislik Araştırma) Ödülünü Almışlardır ve Kimya Nobel Ödülü Sahibi Martin Chalfier’in Yaptığı derse katıldılar.

GARDEN INTERNATIONAL SCHOOL (GIS) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Güneykore Swon Şehrindeki Garden International School (GIS) İle 25 Ekim 2018 tarihinde Kardeş Okul, Eğitim ve Kültür İşbirliği Protokolünü imzaladık.

DÜNYA MİLLETLERİNİN SORUNLARI

Birleşmiş Milletlerin İsviçre Cenevredeki Merkezinde öğrencilerimizin dünya milletlerinin sorunlarına duyarlı olma ve çözüm aramalarına yönelik teşviki hedefledik.

ULUSLARARASI EĞİTİM ZİYARETLERİ
Uluslararası Brillmont Lisesi/Lozan/İsviçre

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin diğer millet öğrencileriyle eğitim ve kültür alanındaki işbirliğini artırma amaçlıyoruz.

TUBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ ANKARA BÖLGE YARIŞMASINDA MATEMATİK ALANINDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Öğrencilerimiz birçok okulu geride bırakarak matematik alanında ikincilik ödülünü kazandı. Bu başarımız bilimsel yaklaşımlarımızın değerli ve önemli sonuçları arasındaki yerini aldı.

MATEMATİK PROJEMİZ TÜRKİYE’NİN EN İYİ 28 PROJESİ ARASINDA

Matematik alanında geliştirdiğimiz projelerimiz Türkiye’nin en iyi ilk 28’i içine girmeyi başardı.

MEF LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA KİMYA ALANINDA ONUR ÖDÜLÜ

Bilimdeki başarılarımızı kimya alanında da taçlandırmaya devam ediyoruz. Projemizle onur ödülüne layık görüldük.

OKSEF LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA KİMYA ALANINDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Bilimi seven öğrencilerimiz, bilgileri ve rekabetçi yaklaşımlarıyla kimya dalında ikincilik ödülüne layık görüldü.

MATEMATİK PROJEMİZLE TÜRKİYE’Yİ BREZİLYA’DA MCTEA TEKNOLOJİ FUARINDA TEMSİL HAKKI

Matematik projemiz uluslararası platformdaki yerini alıyor. Ülkemizi ve okulumuzu Brezilya’da temsil etmeye hak kazandık.

ULUSLARARASI KANADA WATERLOO ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK YARIŞMASINDA 2 PASCAL ÖDÜLÜ

İngilizce bilim derslerimiz sayesinde öğrencilerimiz bilimsel projelerini yurtdışında özgüvenle ve gururla anlatmaya devam ediyor. Saygın bilim ödülleri arasında yer alan yarışmada ikinci olduk.

MUN (MODEL UNİTED NATİONS) İNGİLİZCE MÜNAZARA YARIŞMASINDA  İKİNCİLİK VE 4 MANSİYON ÖDÜLÜ

Yabancı dili incelikleriyle öğrenme, değişik milletlerle yabancı dil vasıtasıyla iletişim kurma ve dünya meselelerine çözüm aramayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz düşünceleri ve akıcı yabancı dilleriyle 2. ve mansiyon ödülünü kazandı.

HACETTEPE, THK, ODTÜ VE ATILIM ÜNİVERSİTELERİ VE DEĞERLİ AKADEMİSYENLERİ İLE STEAM EXPO, PROJE VE BİLİM PROJE ÇALIŞMALARI İÇİN İŞBİRLİĞİ

Öğrencilerimizin bilimsel alanda kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri ve farklı düşünce tarzlarını daha iyi öğrenebilmeleri için üniversitelerle işbirliği yapıyoruz.

PROJE ÖĞRENCİLERİMİZİN ULUSLARARASI KÜLTÜREL ETKİLEŞİMLERİ

Öğrencilerimizin Güney Kore, İsviçre, Malezya, Endonezya, Luxemburg, Hırvatistan, Gürcistan, Meksika, Ekvator ve Güney Afrikalı öğrencilerle kültürel paylaşımları devam ediyor.

ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL PROJELER İÇİN LABORATUVAR ÇALIŞMALARI

Öğrencilerimiz yabancı dilleri ve bilimsel projeleri ile hem ulusal hem de uluslararası laboratuvar çalışmalarına devam ediyor. Yeni bilimsel projeler üretiyor ve bilim alanında çalışmalar yapıyor.

LABORATUVARLARIMIZDA KİŞİSEL TEMİZLİK VE BAKIM ÜRÜNLERİ ÜRETİYORUZ

Öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratik çalışmalarıyla destekliyor, bilimsel projelerde bizzat rol alıyorlar. Kendi laboratuarlarımızda ürettiğimiz kişisel temizlik ve bakım ürünlerimizi sosyal sorumluluk alanında değerliyoruz.